MittX expanderar och anställer

MittX, som tillverkar ljusbågar för entreprenadmaskiner och lantbruksmaskiner, är i en expansiv fas just nu – med utökad lokalyta samt flera nyanställda ska de säkra upp den framtida produktionen.

I och med det ökade intresset för MittX ljusbågar har företaget expanderat med fler lokaler och nyanställda för att möta efterfrågan.

– Det blev trångt i våra lokaler så vi skaffade en ytterligare, skrattar Lena Tönners Ångman, vd på MittX i Färila och fortsätter:

– Konstruktion, montering samt lager sitter numera i de närliggande lokalerna på cirka 400 kvadratmeter, medan produktion och administration finns kvar i de ursprungliga.

Sedan slutet av november har tre nya medarbetare blivit anställda hos MittX. På avdelningen för bearbetning hittar vi Maarten, som blev tillsvidareanställd i början av året. Yakob jobbar på monteringsavdelningen och började hos MittX vid årsskiftet. Maija anslöt till gänget i slutet av november och är också på monteringsavdelningen. 

– Jag har fått en kanonstart på MittX! Under de här månaderna har jag fått prova på både rörbockning och vara med på monteringsavdelningen, så det har varit en spännande och variationsrik tid, säger Maija.

MittX siktar på att ännu mer personal ska anställas under de kommande månaderna, alldeles nyligen utannonserade ytterligare två tjänster – så nog kan man säga att MittX är i en expansiv fas.