Kan man göra en ny produkt av gammalt material? Det är klart man kan. Nu börjar vi på MittX producera våra bågar av återvunnet aluminium från Hydro RESTORE.
— Det syns ingen skillnad på bågarna, kvaliteten och finishen är den samma men det känns bättre i hjärtat, säger vd Elin Rosengren

Den effekt som Hydro RESTORE och det återvunna materialet faktiskt har finns att läsa i deras omfattande rapport av EPD. I det publicerade resultatet framgår det att de berörda göten och profilvarianterna har ett betydligt lägre koldioxidavtryck än det europeiska genomsnittet.


Aluminium är det bästa materialet för MittX-bågarna eftersom det är ett lätt material som har de egenskaper som krävs för att utveckla och producera högkvalitativa produkter. Valet av Hydro RESTORE som material gör att MittX-bågen som produkt blir ännu bättre. MittX-bågen blir i och med detta en ännu mer cirkulär produkt när den återvinns.

Hydro RESTORE är ett svenskproducerat sortiment av aluminiumprodukter tillverkade av aluminium som återvunnits från produktionsskrot och konsumentprodukter samt en mindre mängd primäraluminium. Förutom pre-consumer scrap innehåller även Hydro restore post-consumer scrap. Det vill säga återvunnet skrot bestående av produkter som redan levt ett liv som exempelvis en MittX-båge eller en fönsterram. Läs mer om Hydros hållbara produkter här.

Det återvunna aluminiumet är skillnaden som gör skillnad.
Att börja producera bågar i detta material är ett självklart steg i MittX utvecklingsresa.
— Det här är ett jätteviktigt steg för att vi fortsatt ska vara ledande och visa på ständig utveckling och ansvarstagande i vår verksamhet, säger Elin Rosengren, vd på MittX.