MittX – säkerhet möter design

På MittX är vi stolta över att vara pionjärer inom tillverkning av säkerhetsutrustning för lantbruk- och entreprenadmaskiner. Våra produkter, de välkända MittX-bågarna, är inte bara utrustning – de är ett löfte om säkerhet, kvalitet och design.

Svenskt hantverk i världsklass

Varje MittX-båge börjar sin resa i hjärtat av Sverige, Hälsingland, där tradition möter modern teknologi. Trots att vår tillverkning sker på industriell skala, är varje produkt resultatet av genuint hantverk. Våra anställda, de sanna hjältarna bakom maskinerna, är utbildade i tekniker för att säkerställa att varje produkt inte bara ser bra ut, men också håller högsta möjliga kvalitet.

Från idé till färdig produkt

När vi tar fram nya modeller börjar allt med ett önskemål från våra kunder. Vi tar emot CAD-ritningar direkt från tillverkaren eller skapar en 3D-scan av den aktuella maskinen. Därefter tar vårt team fram en prototyp som justeras efter den faktiska maskinens specifikationer. När prototypen är perfekt går vi vidare till produktion, där varje del genomgår noggrann kvalitetskontroll – från de första stegen till den sista finishen. Vår produktion inkluderar avancerade fixturer och noggranna kontroller i varje steg, säkerställande att varje MittX-båge lever upp till våra högt ställda förväntningar.

Säkerställd kvalitet

För att säkerställa att vi håller den kvalitet som vi lovar jobbar vi med så kallad teknisk fil, där vi genom dokumentation intygar att vi följer krav och regler för att få leverera produkter som sitter på maskiner som jobbar på väg, järnväg och inkluderar bland annat ljusfrekvenser med mera.

Våra bågar är utrustade med LED-lampor, och våra blixtljus är certifierade enligt IP69K, som garanterar högsta möjliga motståndskraft mot vatten och damm, vilket är avgörande för tuffa arbetsmiljöer.

Ett engagemang för framtiden

Som medlemmar i Maskinleverantörerna är vi dedikerade till att ständigt förbättra och utveckla produkter inom vår bransch och leveranssäkerhet gentemot våra kunder. Vårt engagemang för hållbarhet speglas i användningen av återvunnet aluminium och energieffektiva LED-lampor, vilket säkerställer att vår miljöpåverkan minskar medan vi bidrar till en säkrare och mer designmedveten maskinpark för våra kunder.

Det ska helt enkelt va’ MittX på maskin!

Behöver du hjälp med din produktion?
Hör av dig till oss!